ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Ετοιμάζουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αβγό, και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και τα κράνμπερι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Γεμίζουμε τις φόρμες με το μείγμα και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικα μάφινς με κράνμπερι και κανέλλα

Average: 5 (2 ψήφοι)
12- 14 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 70 ΓΡ.

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα μάφινς
    • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 7,5 γρ. μπέικιν σόδα
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 1 γρ. κανέλλα σκόνη
    • 0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
    • 15 γρ. ξύσμα μανταρίνι
    • 90 γρ. χυμό μανταρίνι
    • 155 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
    • 75 γρ. βούτυρο
    • 60 γρ. αβγό
    • 110 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
    • 80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο
    • 70 γρ. καστανή ζάχαρη 

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Μπορούμε να διαφοροποιήσουμε τη βασική συνταγή... Διαβάστε περισσότερα
Ο αποξηραμένος καρπός του βερίκοκου. Αποθηκεύεται... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης