ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα. Προσθέτουμε το μήλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.  Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθουμε.  Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται.  Περνάμε από πολύ λεπτή σήτα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φλέικς κάστανου, το μιξ από μήλο και σέλερυ, το προσούτο, και το μέλι καστανιάς.

Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά η ζάχαρη και κρυώνουμε. Τοποθετούμε το μήλο μέσα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. 

Σούπα από σελινόριζα, με κάστανο και πράσινο μήλο

Average: 5 (4 ψήφοι)
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σούπα
    • 200 γρ. σελινόριζα, καρέ
    • 200 γρ. γάλα
    • 240 γρ. νερό
    • 60 γρ. κάστανο, προβρασμένο
    • 55 γρ. πράσινο μήλο, σε φέτες
    • αλάτι
    • 30 γρ. κάστανο προβρασμένο, σε φλέικς
    • 12 γρ. μέλι καστανιάς
    • 50 γρ. πράσινο μήλο σέλερυ μιξ
    • 2 γρ. προσούτο τραγανό
  • Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ
    • 200 γρ. νερό
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 25 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο μπρουνουάζ
    • 6 γρ. σέλερι, κομμένο μπουνουάζ
    • 1,5 γρ.  χυμός λεμόνι
    • 0,60 γρ. ξύσμα λεμόνι

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Φυτό με τρυφερούς βλαστούς, που λέγεται επίσης... Διαβάστε περισσότερα
Η μέθοδος ποσέ χωρίζεται σε 2 βασικές κατηγορίες... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης