Σιγοψημένο χοιρινό με γλάσο από μπαχαρικά και σιρόπι σφένδαμου

Σιγοψημένο χοιρινό με γλάσο από μπαχαρικά και σιρόπι σφένδαμου

ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (41 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κρέας

  • 2 κιλά χοιρινός λαιμός, χωρίς το κόκαλο
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 γρ. φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. τσίλι αποξηραμένο
  • 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 40 γρ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κρέας

Με το μπλέντερ αναμειγνύουμε πολύ καλά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι.  Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.
Δένουμε το κρέας με μαγειρική κλωστή σε όλο του το μήκος, ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, τυλίγουμε καλά με λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 100°C.  Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C και ψήνουμε για άλλες δύο ώρες.  Τέλος, αφαιρούμε το κρέας από τη λαδόκολλα και κρατάμε τους χυμούς σε μια κατσαρόλα.  Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 250°C και ψήνουμε το κρέας για μισή ώρα ακόμα. Παράλληλα σιγοβράζουμε τους χυμούς μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό και να γίνει σχετικά παχύρρευστο, σαν γλάσο.  Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, γλασάρουμε με το γλάσο  και σερβίρουμε.

Για το κρέας

  • 2 κιλά χοιρινός λαιμός, χωρίς το κόκαλο
  • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 2 γρ. φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. τσίλι αποξηραμένο
  • 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 40 γρ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το κρέας

Με το μπλέντερ αναμειγνύουμε πολύ καλά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι.  Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.
Δένουμε το κρέας με μαγειρική κλωστή σε όλο του το μήκος, ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, τυλίγουμε καλά με λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 100°C.  Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C και ψήνουμε για άλλες δύο ώρες.  Τέλος, αφαιρούμε το κρέας από τη λαδόκολλα και κρατάμε τους χυμούς σε μια κατσαρόλα.  Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 250°C και ψήνουμε το κρέας για μισή ώρα ακόμα. Παράλληλα σιγοβράζουμε τους χυμούς μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό και να γίνει σχετικά παχύρρευστο, σαν γλάσο.  Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, γλασάρουμε με το γλάσο  και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER