ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κρέας

Με το μπλέντερ αναμειγνύουμε πολύ καλά το σιρόπι σφενδάμου, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το σκόρδο, το τσίλι, το μαραθόσπορο, το αλάτι και το πιπέρι.  Με το μείγμα αυτό καλύπτουμε το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 24 ώρες, στο ψυγείο.
Δένουμε το κρέας με μαγειρική κλωστή σε όλο του το μήκος, ώστε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, τυλίγουμε καλά με λαδόκολλα και έπειτα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 2 ώρες στους 100°C.  Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 140°C και ψήνουμε για άλλες δύο ώρες.  Τέλος, αφαιρούμε το κρέας από τη λαδόκολλα και κρατάμε τους χυμούς σε μια κατσαρόλα.  Αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 250°C και ψήνουμε το κρέας για μισή ώρα ακόμα. Παράλληλα σιγοβράζουμε τους χυμούς μέχρι να συμπυκνωθεί το υγρό και να γίνει σχετικά παχύρρευστο, σαν γλάσο.  Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, γλασάρουμε με το γλάσο  και σερβίρουμε.

Σιγοψημένο χοιρινό με γλάσο από μπαχαρικά και σιρόπι σφένδαμου

Average: 4.6 (40 ψήφοι)
ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για το κρέας
    • 2 κιλά χοιρινός λαιμός, χωρίς το κόκαλο
    • 50 γρ. σιρόπι σφενδάμου
    • 125 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 20 γρ. μουστάρδα ντιζόν
    • 2 γρ. φύλλα θυμάρι, ψιλοκομμένα
    • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 3 γρ. τσίλι αποξηραμένο
    • 5 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
    • 40 γρ. αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Τυρί  κρεμώδες, που παραδοσιακά παρασκευαζόταν... Διαβάστε περισσότερα
Μέρος του κεφαλιού με συνεκτικό ιστό. Χρειάζεται... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης