ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τυρί με τα αχλάδια

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα αχλάδια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κονιάκ και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τα καρύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουν σύσταση σάλτσας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και διατηρούμε ζεστό.
Ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το τυρί και από τις δυο πλευρές του, μέχρι να πάρει ένα έντονο, χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσει στο εσωτερικό του. Αποσύρουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τα καραμελωμένα αχλάδια.

Καμαμπέρ με σάλτσα καραμελωμένου αχλαδιού

Average: 5 (5 ψήφοι)
ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • Για το τυρί με τα αχλάδια
    • 310 γρ. τυρί καμαμπέρ
    • 40 γρ. βούτυρο
    • 100 γρ. αχλάδι ξεφλουδισμένο, κομμένο καρέ
    • 20 γρ. κονιάκ
    • 1 γρ. δεντρολίβανο, φρέσκο ψιλοκομμένο (και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα)
    • 10 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
    • 10 γρ. μέλι
    • 50 γρ. καρύδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
    • 10 γρ. ζάχαρη καστανή

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Τυρί με κρεμώδη υφή, το οποίο παρασκευάζεται στη... Διαβάστε περισσότερα
Προέλευση Λευκή ποικιλία των Κυκλάδων. Αρώματα... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης