ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια, το ρόδι και το εστραγκόν.

Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε, ρίχνοντας το τραγανό προσούτο από πάνω.

Για τη βινεγκρέτ ρόδι

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας.

Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.

Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Ανάμεικτη σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο, τραγανό προσούτο, φουντούκι και βινεγκρέτ ρόδι

Average: 4.3 (53 ψήφοι)
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σαλάτα
    • 600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά
    • 200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο ζουλιέν
    • 100 γρ. ρόδι, σπόρους
    • 15 γρ. τραγανό προσούτο
    • 40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
    • 6 γρ. εστραγκόν, φύλλο
    • 400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι
    • αλάτι
  • Για τη βινεγκρέτ ρόδι
    • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
    • 200 γρ. χυμό ρόδι
    • 20 γρ. γρεναδίνη
    • 20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
    • 180 γρ. ηλιέλαιο
    • 180 γρ. ελαιόλαδο
    • αλάτι

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Τα κριτήρια της φρεσκάδας στα σαλατικά είναι: • η... Διαβάστε περισσότερα
Η χρήση του όρου βινεγκρέτ είναι ένα θέμα που,... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης