ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C, μέχρι να μαλακώσουν τελείως για 45 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο ή από ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως.

Εάν ο πουρές έχει πολλά υγρά, τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντάς τον συχνά.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το βούτυρο μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και να αποκτήσει έντονο άρωμα. Προσθέτουμε τον πουρέ, το βαλσάμικο και αλατίζουμε.

Διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα ή κρυώνουμε γρήγορα και τον διατηρούμε στο ψυγείο.

 


  Για το ποτό που ταιριάζει στο πιάτο

Η ιδιαίτερα πλούσια γεύση του πουρέ γλυκοπατάτας αναζητά για να συνδυαστεί ένα επίσης πλούσιο κρασί. Θα το βρείτε σε οίνους από τις ποικιλίες Viognier και Roussane. Tο πάντρεμα της αλκοόλης αυτών των κρασιών με την γλυκιά αίσθηση της γλυκοπατάτας, είναι πραγματικά ιδανικό!

Πουρέ από γλυκοπατάτα με ξύδι μπαλσάμικο

Average: 4.4 (42 ψήφοι)
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
1 ώρα 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για το πιάτο
    • 1 κιλό γλυκοπατάτα πουρέ
    • κρέμα βαλσάμικο
    • προσούτο τραγανό
    • τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
    • 1.6 κιλό γλυκοπατάτες
    • 100 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο
    • 15 γρ. ξίδι βαλσάμικο
    • αλάτι

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Προέλευση Ερυθρή και γηγενής αιγαιοπελαγίτικη... Διαβάστε περισσότερα
Σταρένιο ψωμί γαλλικής συνταγής με τραγανή κόρα... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης