Σπανακόπιτα με kale, ανθότυρο και quinoa Σπανακόπιτα με kale, ανθότυρο και quinoa

Σπανακόπιτα με kale, ανθότυρο και quinoa

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30 ΕΚ., ΓΙΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.7 (18 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • γέμιση
  • 80 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 280 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. πράσο, σε ροδέλες  
  • 600 γρ. σπανάκι, σε μέτρια κομμάτια
  • 400 γρ. κέιλ, σε μέτρια κομμάτια
  • 80 γρ. κινόα λευκή, ωμή
  • 240 γρ. τυρί φέτα, σε κομμάτια
  • 20 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 4 τμχ. αυγά
  • 280 γρ. ανθότυρο
  • 10 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτα

Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το λαδώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο λαδώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, δυναμώνουμε τη φωτιά και βάζουμε στην κατσαρόλα όσο σπανάκι και κέιλ χωράει. Αλατίζουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του το σπανάκι και το κέιλ. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το σπανάκι και το κέιλ. Τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τ΄ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

Για την πίτα

  • 1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
  • γέμιση
  • 80 γρ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 280 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. πράσο, σε ροδέλες  
  • 600 γρ. σπανάκι, σε μέτρια κομμάτια
  • 400 γρ. κέιλ, σε μέτρια κομμάτια
  • 80 γρ. κινόα λευκή, ωμή
  • 240 γρ. τυρί φέτα, σε κομμάτια
  • 20 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 4 τμχ. αυγά
  • 280 γρ. ανθότυρο
  • 10 γρ. αλάτι

Για την πίτα

Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία, στον πάτο και στα τοιχώματα του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το λαδώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο λαδώνοντας τα ένα-ένα. Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω, 4 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

Με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα και αλείφουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 160°C μέχρι να πάρει ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα, για 45 λεπτά περίπου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, δυναμώνουμε τη φωτιά και βάζουμε στην κατσαρόλα όσο σπανάκι και κέιλ χωράει. Αλατίζουμε ελαφρώς και ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του το σπανάκι και το κέιλ. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το σπανάκι και το κέιλ. Τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τ΄ αφήνουμε να στραγγίσουν καλά και να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner