French toast με βερίκοκο και αφρό τζίντζερ French toast με βερίκοκο και αφρό τζίντζερ

French toast με βερίκοκο και αφρό τζίντζερ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για το pain perdu και το τελείωμα του πιάτου

  • 4 χοντρές φέτες μπριός
  • 175 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 20 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • βερίκοκο καραμελωμένο
  • 80 γρ. αφρός τζίντζερ
  • 120 γρ. σάλτσα βερίκοκο
  • 240 γρ. παγωτό βανίλια

Για το καραμελωμένο βερίκοκο

  • 225 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε τέταρτα
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο

Για τον αφρό τζίντζερ

  • 30 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 320 γρ. γάλα πλήρες
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 8 γρ. ζελατίνη
  • 80 γρ. ζάχαρη

Για τη σάλτσα βερίκοκο

  • 170 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε τέταρτα
  • 130 γρ. σιρόπι 1/1
  • 50 γρ. νερό
  • 1 γρ. βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το pain perdu και το τελείωμα του πιάτου

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι. Μουσκεύουμε στο μίγμα το ψωμί καλά (ο χρόνος για το μούσκεμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού). Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί και, αφού στραγγίξει κάπως, το σερβίρουμε με τα βερίκοκα, τον αφρό τζίντζερ, τη σάλτσα βερίκοκο και το παγωτό βανίλια.

Για το καραμελωμένο βερίκοκο

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καβουρδιστεί ελαφρά το βούτυρο (η ζάχαρη μπορεί να μην λιώσει εντελώς). Προσθέτουμε τα βερίκοκα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για 2 περίπου λεπτά.

Για τον αφρό τζίντζερ

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το τζίντζερ. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) ομογενοποιούμε το μείγμα. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε μια ώρα να βγάλει το τζίντζερ τα αρώματά του. Σουρώνουμε το μίγμα από ψιλή σήτα και το ομογενοποιούμε μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα σιφόν και προσθέτουμε δύο αμπούλες. Ανακινούμε καλά το σιφόν και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Ανακινούμε καλά πριν τη χρήση του.

Για τη σάλτσα βερίκοκο

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη βανίλια. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο κάδο ενός μπλέντερ και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Για το pain perdu και το τελείωμα του πιάτου

  • 4 χοντρές φέτες μπριός
  • 175 γρ. γάλα
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. βανίλια φρέσκια
  • 20 γρ. βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • βερίκοκο καραμελωμένο
  • 80 γρ. αφρός τζίντζερ
  • 120 γρ. σάλτσα βερίκοκο
  • 240 γρ. παγωτό βανίλια

Για το καραμελωμένο βερίκοκο

  • 225 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε τέταρτα
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο

Για τον αφρό τζίντζερ

  • 30 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 320 γρ. γάλα πλήρες
  • 160 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 8 γρ. ζελατίνη
  • 80 γρ. ζάχαρη

Για τη σάλτσα βερίκοκο

  • 170 γρ. βερίκοκα χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε τέταρτα
  • 130 γρ. σιρόπι 1/1
  • 50 γρ. νερό
  • 1 γρ. βανίλια

Για το pain perdu και το τελείωμα του πιάτου

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι. Μουσκεύουμε στο μίγμα το ψωμί καλά (ο χρόνος για το μούσκεμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού). Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αυτό λιώσει, τηγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε το ψωμί σε απορροφητικό χαρτί και, αφού στραγγίξει κάπως, το σερβίρουμε με τα βερίκοκα, τον αφρό τζίντζερ, τη σάλτσα βερίκοκο και το παγωτό βανίλια.

Για το καραμελωμένο βερίκοκο

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καβουρδιστεί ελαφρά το βούτυρο (η ζάχαρη μπορεί να μην λιώσει εντελώς). Προσθέτουμε τα βερίκοκα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για 2 περίπου λεπτά.

Για τον αφρό τζίντζερ

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το τζίντζερ. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) ομογενοποιούμε το μείγμα. Σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε μια ώρα να βγάλει το τζίντζερ τα αρώματά του. Σουρώνουμε το μίγμα από ψιλή σήτα και το ομογενοποιούμε μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε το μίγμα σε ένα σιφόν και προσθέτουμε δύο αμπούλες. Ανακινούμε καλά το σιφόν και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε. Ανακινούμε καλά πριν τη χρήση του.

Για τη σάλτσα βερίκοκο

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη βανίλια. Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο κάδο ενός μπλέντερ και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER