Τάρτα με κρέμα βανίλιας και σάλτσα βερίκοκο

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και σάλτσα βερίκοκο

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΤΩΝ 10 ΕΚ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την τάρτα

  • 400 γρ. ζύμη τάρτας, προψημένη
  • κρέμα βανίλιας, κρύα
  • σάλτσα βερίκοκο 

Για την κρέμα βανίλιας

  • 480 γρ. γάλα
  • 2 τμχ. βανίλια φυσική
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αβγών
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • λικέρ πορτοκάλι

Για τη σάλτσα βερίκοκο

  • 600 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 3 γρ. βανίλια φυσική, κομμένη στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την τάρτα

Γεμίζουμε την προψημένη βάση τάρτας με την κρύα κρέμα βανίλιας και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να  κρυώσει εντελώς.

Γαρνίρουμε με τη σάλτσα βερίκοκο και σερβίρουμε.

Για την κρέμα βανίλιας

Σ' ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αβγά, τη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με την άλλη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. 

Αφαιρούμε τη βανίλια και με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αβγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμό του. 

Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς και να κοχλάσει 2-3 φορές. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, περνάμε την κρέμα από σήτα και την τοποθετούμε σ' ένα σκεύος. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε.  

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για ν' αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει, αναμειγνύουμε με τη σαντιγί. 

Για τη σάλτσα βερίκοκο

Τοποθετούμε τα μισά βερίκοκα και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα. 

Αφαιρούμε τη βανίλια και αλέθουμε στο μπλέντερ, κρυώνουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα βερίκοκα.
 

Για την τάρτα

  • 400 γρ. ζύμη τάρτας, προψημένη
  • κρέμα βανίλιας, κρύα
  • σάλτσα βερίκοκο 

Για την κρέμα βανίλιας

  • 480 γρ. γάλα
  • 2 τμχ. βανίλια φυσική
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αβγών
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • λικέρ πορτοκάλι

Για τη σάλτσα βερίκοκο

  • 600 γρ. βερίκοκα, κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. νερό
  • 3 γρ. βανίλια φυσική, κομμένη στη μέση

VIDEO DIRECTIONS

Για την τάρτα

Γεμίζουμε την προψημένη βάση τάρτας με την κρύα κρέμα βανίλιας και την τοποθετούμε στο ψυγείο για να  κρυώσει εντελώς.

Γαρνίρουμε με τη σάλτσα βερίκοκο και σερβίρουμε.

Για την κρέμα βανίλιας

Σ' ένα μπολ ομογενοποιούμε τα αβγά, τη μισή ζάχαρη και το κορν φλάουρ.

Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα με την άλλη μισή ζάχαρη και τη βανίλια και φέρνουμε σε βρασμό. 

Αφαιρούμε τη βανίλια και με προσοχή ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στο μείγμα του αβγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμό του. 

Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς και να κοχλάσει 2-3 φορές. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, περνάμε την κρέμα από σήτα και την τοποθετούμε σ' ένα σκεύος. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ και ομογενοποιούμε.  

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπάζοντας την επιφάνειά της με μεμβράνη για ν' αποφύγουμε τη δημιουργία πέτσας. Όταν κρυώσει, αναμειγνύουμε με τη σαντιγί. 

Για τη σάλτσα βερίκοκο

Τοποθετούμε τα μισά βερίκοκα και τα υπόλοιπα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα βερίκοκα. 

Αφαιρούμε τη βανίλια και αλέθουμε στο μπλέντερ, κρυώνουμε και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα βερίκοκα.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER