Γιαούρτι με κρέμα από μάγκο και μαριναρισμένα φρούτα

Γιαούρτι με κρέμα από μάγκο και μαριναρισμένα φρούτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το γιαούρτι με μάγκο

  • 450 γρ. μάγκο, καθαρισμένο
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. μέλι
  • 150 γρ. σαντιγί
  • 2 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • ξύσμα λάιμ  
  • φουντούκια, καβουρδισμένα
  • φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, για το γαρνίρισμα

Για τα μαριναρισμένα φρούτα

  • 100 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
  • 100 γρ. μάγκο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 30 γρ. μέλι
  • λικέρ πικραμύγδαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το γιαούρτι με μάγκο

Καθαρίζουμε το μάγκο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Πολτοποιούμε πολύ καλά το μάγκο σ’ ένα μπλέντερ. 

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με μαρίζ το γιαούρτι, το μέλι, τη σαντιγί, τη βανίλια και το ξύσμα. 

Σερβίρουμε το μείγμα ισόποσα σε ποτήρια και από επάνω ρίχνουμε το πολτοποιημένο μάγκο. 

Βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. 

Βγάζουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρουμε. 

Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα φρούτα και τα φουντούκια και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Για τα μαριναρισμένα φρούτα

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε τα φρούτα στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Για το γιαούρτι με μάγκο

  • 450 γρ. μάγκο, καθαρισμένο
  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 20 γρ. μέλι
  • 150 γρ. σαντιγί
  • 2 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • ξύσμα λάιμ  
  • φουντούκια, καβουρδισμένα
  • φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα, για το γαρνίρισμα

Για τα μαριναρισμένα φρούτα

  • 100 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
  • 100 γρ. μάγκο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 30 γρ. μέλι
  • λικέρ πικραμύγδαλο

VIDEO DIRECTIONS

Για το γιαούρτι με μάγκο

Καθαρίζουμε το μάγκο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Πολτοποιούμε πολύ καλά το μάγκο σ’ ένα μπλέντερ. 

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρά με μαρίζ το γιαούρτι, το μέλι, τη σαντιγί, τη βανίλια και το ξύσμα. 

Σερβίρουμε το μείγμα ισόποσα σε ποτήρια και από επάνω ρίχνουμε το πολτοποιημένο μάγκο. 

Βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. 

Βγάζουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρουμε. 

Προσθέτουμε τα μαριναρισμένα φρούτα και τα φουντούκια και γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Για τα μαριναρισμένα φρούτα

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αφήνουμε τα φρούτα στο ψυγείο να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER