Μους από λευκή σοκολάτα με φράουλες και λάιμ

Μους από λευκή σοκολάτα με φράουλες και λάιμ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους

275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
85 γρ. γάλα
10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
45 γρ. ζάχαρη
30 γρ. νερό
60 γρ. κρόκοι αυγών
370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη σάλτσα με τις φράουλες

200 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. χυμός πορτοκαλιού
5 γρ. ξύσμα λάιμ 
50 γρ. λικέρ πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το γάλα σε βρασμό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να φτάσει στους 120⁰C.  Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο σιρόπι της ζάχαρης. Στο μεταξύ στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της σοκολάτας και αναμειγνύουμε. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε και τη σαντιγί. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τη σάλτσα με τις φράουλες

Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν.

Για τη μους

275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
85 γρ. γάλα
10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
45 γρ. ζάχαρη
30 γρ. νερό
60 γρ. κρόκοι αυγών
370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη σάλτσα με τις φράουλες

200 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
120 γρ. ζάχαρη
60 γρ. χυμός πορτοκαλιού
5 γρ. ξύσμα λάιμ 
50 γρ. λικέρ πορτοκάλι

Για τη μους

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί. Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το γάλα σε βρασμό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να φτάσει στους 120⁰C.  Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στο σιρόπι της ζάχαρης. Στο μεταξύ στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το σιρόπι της ζάχαρης χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα της σοκολάτας και αναμειγνύουμε. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε και τη σαντιγί. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τη σάλτσα με τις φράουλες

Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER