Μους από λευκή σοκολάτα με φράουλες και λάιμ

Μους από λευκή σοκολάτα με φράουλες και λάιμ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους

  • 275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 85 γρ. γάλα
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 60 γρ. κρόκοι αυγών
  • 370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη σάλτσα με τις φράουλες

  • 200 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ 
  • 50 γρ. λικέρ πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μους

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το γάλα σε βρασμό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.  Αφού έχουμε μουλιάσει τη ζελατίνη σε νερό, τη στραγγίζουμε καλά και την ενσωματώνουμε στο σιρόπι της ζάχαρης. Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι της ζάχαρης. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, αλλά σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη σαντιγί και με τον αυγοδάρτη σπάμε τα γρομπαλάκια. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τη σάλτσα με τις φράουλες

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν.

Για το σερβίρισμα της μους

Προσθέτουμε ξύσμα από λάιμ και φύλλα δυόσμου.

Για τη μους

  • 275 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 85 γρ. γάλα
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. νερό
  • 60 γρ. κρόκοι αυγών
  • 370 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη σάλτσα με τις φράουλες

  • 200 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ 
  • 50 γρ. λικέρ πορτοκάλι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μους

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Σε μια κατσαρόλα φέρνουμε το γάλα σε βρασμό και το προσθέτουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Σε μια άλλη κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.  Αφού έχουμε μουλιάσει τη ζελατίνη σε νερό, τη στραγγίζουμε καλά και την ενσωματώνουμε στο σιρόπι της ζάχαρης. Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σιρόπι της ζάχαρης. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, αλλά σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε τη σαντιγί και με τον αυγοδάρτη σπάμε τα γρομπαλάκια. Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τη σάλτσα με τις φράουλες

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν.

Για το σερβίρισμα της μους

Προσθέτουμε ξύσμα από λάιμ και φύλλα δυόσμου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER