Μους από χαλβά με καβουρδισμένα αμύγδαλα και μέλι Μους από χαλβά με καβουρδισμένα αμύγδαλα και μέλι

Μους από χαλβά με καβουρδισμένα αμύγδαλα και μέλι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους χαλβά

  • 340 γρ. χαλβά, τριμμένο
  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος, φυτική ή κανονική*
  • 2 γρ. σησαμέλαιο
  • 60 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο
  • σάλτσα  μέλι – λεμόνι

Για τη σάλτσα μέλι–λεμόνι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. μέλι    
  •  
  • * Χρησιμοποιούμε φυτική κρέμα γάλακτος αν θέλουμε το γλυκό να είναι νηστίσιμο.
     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μους χαλβά

Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε  τα 280 γρ. τριμμένου χαλβά μαζί με τα 200 γρ. φυτικής κρέμας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ομογενοποιούμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

Χτυπάμε την υπόλοιπη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Ομογενοποιούμε σταδιακά την σαντιγί στο μείγμα του χαλβά.

Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ.

Μοιράζουμε σε ποτήρια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το υπόλοιπο τρίμμα χαλβά και τη σάλτσα μέλι-λεμόνι.

Για τη σάλτσα μέλι–λεμόνι

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Όταν φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε στο σιρόπι το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη μους χαλβά

  • 340 γρ. χαλβά, τριμμένο
  • 800 γρ. κρέμα γάλακτος, φυτική ή κανονική*
  • 2 γρ. σησαμέλαιο
  • 60 γρ. αμύγδαλο, καβουρδισμένο
  • σάλτσα  μέλι – λεμόνι

Για τη σάλτσα μέλι–λεμόνι

  • 200 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. μέλι    
  •  
  • * Χρησιμοποιούμε φυτική κρέμα γάλακτος αν θέλουμε το γλυκό να είναι νηστίσιμο.
     

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μους χαλβά

Σε μία κατσαρόλα, τοποθετούμε  τα 280 γρ. τριμμένου χαλβά μαζί με τα 200 γρ. φυτικής κρέμας. Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και ομογενοποιούμε μ’ ένα ραβδομπλέντερ. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

Χτυπάμε την υπόλοιπη φυτική κρέμα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Ομογενοποιούμε σταδιακά την σαντιγί στο μείγμα του χαλβά.

Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ.

Μοιράζουμε σε ποτήρια και αποθηκεύουμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, το υπόλοιπο τρίμμα χαλβά και τη σάλτσα μέλι-λεμόνι.

Για τη σάλτσα μέλι–λεμόνι

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από το μέλι. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

Όταν φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνουμε στο σιρόπι το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER