Tάρτα μήλου σε σφολιάτα, με παγωτό βανίλια Tάρτα μήλου σε σφολιάτα, με παγωτό βανίλια

Tάρτα μήλου σε σφολιάτα, με παγωτό βανίλια

1 ΤΑΡΤΑ 20 ΕΚ. (4 ΜΕΡΙΔΕΣ)
FiveStar: 
Average: 4.2 (15 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 130 γρ. φύλλο σφολιάτας , ανοιγμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 40  γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 280 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο σε φέτες
  • ζάχαρη  άχνη, για το τελείωμα
  • παγωτό βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Κόβουμε τη σφολιάτα σε διάμετρο 20 εκατοστών και την τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. 

Με ένα πηρούνι κάνουμε πολλές μικρές τρύπες στη σφολιάτα ώστε να απελευθερώνεται ο αέρας κατά το ψήσιμο.

Αλείφουμε τη σφολιάτα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Έπειτα στρώνουμε επάνω τις φέτες μήλου, αλείφουμε και πάλι με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Ψήνουμε στους 170°C για 25 με 30 λεπτά. 

Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Προαιρετικά, καραμελώνουμε την τάρτα με φλόγιστρο, αφού πρώτα την έχουμε απομακρύνει από τη λαδόκολλα για να μην καεί το χαρτί.

Σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια. 
 

  • 130 γρ. φύλλο σφολιάτας , ανοιγμένο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 40  γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 280 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο σε φέτες
  • ζάχαρη  άχνη, για το τελείωμα
  • παγωτό βανίλια

VIDEO DIRECTIONS

Κόβουμε τη σφολιάτα σε διάμετρο 20 εκατοστών και την τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί. 

Με ένα πηρούνι κάνουμε πολλές μικρές τρύπες στη σφολιάτα ώστε να απελευθερώνεται ο αέρας κατά το ψήσιμο.

Αλείφουμε τη σφολιάτα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Έπειτα στρώνουμε επάνω τις φέτες μήλου, αλείφουμε και πάλι με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 

Ψήνουμε στους 170°C για 25 με 30 λεπτά. 

Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Προαιρετικά, καραμελώνουμε την τάρτα με φλόγιστρο, αφού πρώτα την έχουμε απομακρύνει από τη λαδόκολλα για να μην καεί το χαρτί.

Σερβίρουμε με το παγωτό βανίλια. 
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER