Παγωτό κάστανο

Παγωτό κάστανο

ΓΙΑ 600 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.8 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό

  • 300 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 90 γρ. κρόκο αυγού
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κάστανα, βρασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό και τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεστή κρέμα.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 82 C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και κρυώνουμε την κρέμα.

Σε ένα μπλέντερ ομογενοποιούμε την κρέμα με τα κάστανα και σουρώνουμε πάλι σε ψιλή σήτα.

Περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό

  • 300 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 90 γρ. κρόκο αυγού
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κάστανα, βρασμένα

Για το παγωτό

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό και τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεστή κρέμα.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 82 C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα και κρυώνουμε την κρέμα.

Σε ένα μπλέντερ ομογενοποιούμε την κρέμα με τα κάστανα και σουρώνουμε πάλι σε ψιλή σήτα.

Περνάμε το μείγμα από την παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner