Ψημένη κρέμα λεμονιού με crumble αμυγδάλου και μαριναρισμένες φράουλες Ψημένη κρέμα λεμονιού με crumble αμυγδάλου και μαριναρισμένες φράουλες

Ψημένη κρέμα λεμονιού με crumble αμυγδάλου και μαριναρισμένες φράουλες

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.7 (15 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα λεμόνι και το πιάτο

  • 200 γρ. χυμός λεμόνι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 390 γρ. ζάχαρη
  • 9 αυγά, χτυπημένα
  • 20 γρ. κρόκος αυγού, χτυπημένος

Για το crumble αμυγδάλου

  • 160 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. αλεύρι
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 γρ. αλάτι

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

  • 600 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμός λεμόνι
  • φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. σιρόπι από ξίδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα λεμόνι και το πιάτο

Σε μια μπασίνα, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το κρόκο και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ ανά τακτά διαστήματα και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 62 βαθμούς.

Σουρώνουμε και μοιράζουμε ισόποσα σε πυρίμαχα, ατομικά σκεύη. Ψήνουμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς, μέχρι να σταθεί η κρέμα, περίπου 17 λεπτά.

Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σερβίρουμε την κρέμα κρύα, με το μπισκότο αμυγδάλου. 

Για το crumble αμυγδάλου

Βάζουμε όλα τα υλικά σε πολυκοπτικό μηχάνημα και ομογενοποιούμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το αλέθουμε πάλι σε πολυκοπτικό μηχάνημα.

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σιρόπι μπαλσάμικο, και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σουρώνουμε τις φράουλες και τοποθετούμε τον χυμό τους σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Σιγοβράζουμε τον χυμό της φράουλας μέχρι να συμπυκνωθεί και να έχει την πυκνότητα ενός σιροπιού. Κρυώνουμε το σιρόπι, προσθέτουμε το σιρόπι του ξιδιού και τις φράουλες και ανακατεύουμε.

Για την κρέμα λεμόνι και το πιάτο

  • 200 γρ. χυμός λεμόνι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 390 γρ. ζάχαρη
  • 9 αυγά, χτυπημένα
  • 20 γρ. κρόκος αυγού, χτυπημένος

Για το crumble αμυγδάλου

  • 160 γρ. βούτυρο
  • 160 γρ. αλεύρι
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 γρ. αλάτι

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

  • 600 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμός λεμόνι
  • φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 40 γρ. σιρόπι από ξίδι μπαλσάμικο

Για την κρέμα λεμόνι και το πιάτο

Σε μια μπασίνα, ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το κρόκο και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύουμε με τη μαρίζ ανά τακτά διαστήματα και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 62 βαθμούς.

Σουρώνουμε και μοιράζουμε ισόποσα σε πυρίμαχα, ατομικά σκεύη. Ψήνουμε στο φούρνο στους 120 βαθμούς, μέχρι να σταθεί η κρέμα, περίπου 17 λεπτά.

Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σερβίρουμε την κρέμα κρύα, με το μπισκότο αμυγδάλου. 

Για το crumble αμυγδάλου

Βάζουμε όλα τα υλικά σε πολυκοπτικό μηχάνημα και ομογενοποιούμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το αλέθουμε πάλι σε πολυκοπτικό μηχάνημα.

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το σιρόπι μπαλσάμικο, και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο και μαρινάρουμε για 2-3 ώρες, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σουρώνουμε τις φράουλες και τοποθετούμε τον χυμό τους σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Σιγοβράζουμε τον χυμό της φράουλας μέχρι να συμπυκνωθεί και να έχει την πυκνότητα ενός σιροπιού. Κρυώνουμε το σιρόπι, προσθέτουμε το σιρόπι του ξιδιού και τις φράουλες και ανακατεύουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER