Σορμπέ σοκολάτας

Σορμπέ σοκολάτας

ΓΙΑ 500 ΓΡ
FiveStar: 
Average: 4.5 (53 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σορμπέ σοκολάτας

  • 280 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. κακάο
  • 90 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σορμπέ σοκολάτας

Τοποθετούμε την κουβερτούρα σ' ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει το μείγμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα του κακάο μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. 

Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το σορμπέ σοκολάτας

  • 280 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. κακάο
  • 90 γρ. κουβερτούρα

Για το σορμπέ σοκολάτας

Τοποθετούμε την κουβερτούρα σ' ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει το μείγμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα του κακάο μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. 

Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner