ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σορμπέ σοκολάτας

Τοποθετούμε την κουβερτούρα σ' ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να φτάσει το μείγμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα του κακάο μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ομογενοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. 

Αφήνουμε το μείγμα της σοκολάτας να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σορμπέ σοκολάτας

Average: 4.2 (6 ψήφοι)
ΓΙΑ 500 ΓΡ

ΥΛΙΚΑ

  • Για το σορμπέ σοκολάτας
    • 280 γρ. νερό
    • 100 γρ. ζάχαρη
    • 35 γρ. κακάο
    • 90 γρ. κουβερτούρα

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Παραδοσιακό πασχαλινό παρασκεύασμα, όπου η... Διαβάστε περισσότερα
Κομμάτι που προέρχεται από το μπούτι. Μπορεί να... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης