Ζελέ σαμπάνιας με φρούτα και σαντιγί

Ζελέ σαμπάνιας με φρούτα και σαντιγί

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 3.3 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μείγμα της σαμπάνιας

  • 500 γρ. σαμπάνια
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. καρπούζι, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. φράουλες, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • 16   γρ. φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε νερό

Για το ζελέ και το τελείωμα του πιάτου

  • 600 γρ. μείγμα σαμπάνιας
  • 30 γρ. καρπούζι, κομμένο parisienne
  • 30 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
  • 30 γρ. κεράσια, κομμένα σε τέταρτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μείγμα της σαμπάνιας

Τοποθετούμε τη σαμπάνια, τη ζάχαρη και τα φρούτα σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.

Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και ανακατεύουμε προσεχτικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα φρούτα να βγάλουν τα αρώματά τους, μέχρι να κρυώσει το μείγμα (στους 30° C περίπου).

Σουρώνουμε στο σινουά. 

Για το ζελέ και το τελείωμα του πιάτου

Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα των φρούτων και τη μισή ποσότητα του μείγματος της σαμπάνιας στα ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη σαντιγί και τα φύλλα δυόσμου.

Για το μείγμα της σαμπάνιας

  • 500 γρ. σαμπάνια
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. καρπούζι, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. φράουλες, σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι
  • 16   γρ. φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε νερό

Για το ζελέ και το τελείωμα του πιάτου

  • 600 γρ. μείγμα σαμπάνιας
  • 30 γρ. καρπούζι, κομμένο parisienne
  • 30 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
  • 30 γρ. κεράσια, κομμένα σε τέταρτα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • φύλλα δυόσμου

Για το μείγμα της σαμπάνιας

Τοποθετούμε τη σαμπάνια, τη ζάχαρη και τα φρούτα σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό.

Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη (αφού την έχουμε στύψει με το χέρι μας καλά) και ανακατεύουμε προσεχτικά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα φρούτα να βγάλουν τα αρώματά τους, μέχρι να κρυώσει το μείγμα (στους 30° C περίπου).

Σουρώνουμε στο σινουά. 

Για το ζελέ και το τελείωμα του πιάτου

Τοποθετούμε τη μισή ποσότητα των φρούτων και τη μισή ποσότητα του μείγματος της σαμπάνιας στα ποτήρια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη σαντιγί και τα φύλλα δυόσμου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER