Μους από πραλίνα με μπισκότο βουτύρου Μους από πραλίνα με μπισκότο βουτύρου

Μους από πραλίνα με μπισκότο βουτύρου

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (17 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους

  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. κρόκους αυγών
  • 2 γρ. ζελατίνη
  • 170 γρ. πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα (vουτέλα)
  • 190 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • μπισκότα βουτύρου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μους

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ' ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεσταμένη κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι ν' αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας. 

Εναλλακτικά, όπως στο βίντεο, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και την κρέμα, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι ν' αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε στην πραλίνα και αναμειγνύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει η πραλίνα.

Αφήνουμε να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία σώματος) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Μοιράζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος (μπολ ή ποτήρια) και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Την αφήνουμε 3 ώρες περίπου για να σφίξει. Σερβίρουμε με το μπισκότο βουτύρου.

 

* Το βίντεο περιέχει διαφορετική πρόταση για το γαρνίρισμα.

Για τη μους

  • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 40 γρ. γάλα
  • 20 γρ. κρόκους αυγών
  • 2 γρ. ζελατίνη
  • 170 γρ. πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα (vουτέλα)
  • 190 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • μπισκότα βουτύρου

VIDEO DIRECTIONS

Για τη μους

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σ' ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεσταμένη κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι ν' αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας. 

Εναλλακτικά, όπως στο βίντεο, χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το γάλα και την κρέμα, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι ν' αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Προσθέτουμε στην πραλίνα και αναμειγνύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει η πραλίνα.

Αφήνουμε να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία σώματος) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Μοιράζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος (μπολ ή ποτήρια) και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Την αφήνουμε 3 ώρες περίπου για να σφίξει. Σερβίρουμε με το μπισκότο βουτύρου.

 

* Το βίντεο περιέχει διαφορετική πρόταση για το γαρνίρισμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER