Μπανάνα σεμιφρέντο

Μπανάνα σεμιφρέντο

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.1 (22 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σεμιφρέντο και το τελείωμα του πιάτου

  • 170 γρ. ασπράδι αυγού
  • 100 γρ. κρόκοι αυγού
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 240 γρ. σαντιγί
  • 150 γρ. μπισκότα, χοντροκομμένα
  • Καραμελωμένα καρύδια

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 30 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. καρύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σεμιφρέντο και το τελείωμα του πιάτου

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με τα 120 γρ. της ζάχαρης μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Τοποθετούμε τη μαρέγκα σ’ ένα μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο. Μ’ ένα πολυμηχάνημα, αλέθουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές και να έχουν μια βελούδινη υφή. Αποσύρουμε το πουρέ της μπανάνας σε μια μεγάλη μπασίνα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μίγμα των αυγών μέσα στην μπασίνα με το πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές και κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρέγκα και συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και η μαρέγκα. Τέλος, προσθέτουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια και τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το semifreddo στα ποτήρια και τα τοποθετούμε στη κατάψυξη για να παγώσουν. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο.

Για τα καραμελωμένα καρύδια

Σ' ένα τηγάνι  βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα καρύδια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να καραμελώσουν.

 

Για το σεμιφρέντο και το τελείωμα του πιάτου

  • 170 γρ. ασπράδι αυγού
  • 100 γρ. κρόκοι αυγού
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 240 γρ. σαντιγί
  • 150 γρ. μπισκότα, χοντροκομμένα
  • Καραμελωμένα καρύδια

Για τα καραμελωμένα καρύδια

  • 30 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. καρύδια

Για το σεμιφρέντο και το τελείωμα του πιάτου

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με τα 120 γρ. της ζάχαρης μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Τοποθετούμε τη μαρέγκα σ’ ένα μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο. Μ’ ένα πολυμηχάνημα, αλέθουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές και να έχουν μια βελούδινη υφή. Αποσύρουμε το πουρέ της μπανάνας σε μια μεγάλη μπασίνα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μίγμα των αυγών μέσα στην μπασίνα με το πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές και κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρέγκα και συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και η μαρέγκα. Τέλος, προσθέτουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια και τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το semifreddo στα ποτήρια και τα τοποθετούμε στη κατάψυξη για να παγώσουν. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο.

Για τα καραμελωμένα καρύδια

Σ' ένα τηγάνι  βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα καρύδια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να καραμελώσουν.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner