Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας

Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας

ΓΙΑ 25 ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (92 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα τρουφάκια

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 275 γρ κουβερτούρα 70%

Για την επικάλυψη

  • Κακάο, σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα τρουφάκια

Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.

Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σ' ένα ταψάκι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κρυώσει. Μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 5-6 ώρες περίπου.

Μ' ένα μικρό κουτάλι, κόβουμε κομμάτια από την παγωμένη γκανάζ, πλάθουμε γρήγορα σε στρόγγυλο σχήμα και τα βουτάμε στο κακάο.

Αφαιρούμε από το κακάο και τα τινάζουμε ελαφρώς ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα κακάο.

Συντηρούμε στο ψυγείο.

Για τα τρουφάκια

  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 275 γρ κουβερτούρα 70%

Για την επικάλυψη

  • Κακάο, σκόνη

Για τα τρουφάκια

Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.

Προσθέτουμε τη μισή κρέμα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη κρέμα.

Ρίχνουμε το μείγμα σ' ένα ταψάκι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να κρυώσει. Μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει για 5-6 ώρες περίπου.

Μ' ένα μικρό κουτάλι, κόβουμε κομμάτια από την παγωμένη γκανάζ, πλάθουμε γρήγορα σε στρόγγυλο σχήμα και τα βουτάμε στο κακάο.

Αφαιρούμε από το κακάο και τα τινάζουμε ελαφρώς ώστε να φύγει η περίσσεια ποσότητα κακάο.

Συντηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER