Παγωτό εσπρέσο Παγωτό εσπρέσο

Παγωτό εσπρέσο

Για 600 γρ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (18 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το Παγωτό Εσπρέσο

  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κάψουλες espresso
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Παγωτό Εσπρέσο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τον espresso λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Σουρώνουμε το μείγμα του καφέ και το ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82 °C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αφήνουμε το μείγμα του espresso να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το Παγωτό Εσπρέσο

  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κάψουλες espresso
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. κρόκοι αυγών
  • 1 αυγό

Για το Παγωτό Εσπρέσο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τον espresso λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.

Σουρώνουμε το μείγμα του καφέ και το ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας.

Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82 °C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

Αφήνουμε το μείγμα του espresso να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner