«Γλειφιτζούρι» από σοκολάτα γάλακτος με σάλτσα καραμέλα

«Γλειφιτζούρι» από σοκολάτα γάλακτος με σάλτσα καραμέλα

ΓΙΑ 25 ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιατο

  • 5 γλειφιτζούρια
  • 100 γρ. σάλτσα καραμέλα butterscotch

Για τη μούς σοκολάτας γάλακτος

  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ. γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 330 γρ. σοκολάτα γάλακτος valhrona jivara
  • 270 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη σάλτσα καραμέλας butterscotch

  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. γλυκόζη
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 τεμ. βανίλια
  • 1 γρ. αλάτι fleur de sel

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος valhrona jivara
  • 70 γρ. σοκολάτα valhrona guanaja
  • 60 γρ. δημητριακά cheerios

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μούς σοκολάτας γάλακτος

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα μέχρι πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεσταμένη κρέμα. Επαναφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε από ψιλή σήτα και προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει σε θερμοκρασία σώματος και αναμιγνύουμε τη σαντιγί λίγη λίγη με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Τοποθετούμε το μίγμα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ώστε να σφίξει λίγο και να μπορεί να στέκεται. Τοποθετούμε σε φόρμες σιλικόνης και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει λίγο. Αποσύρουμε και τοποθετούμε ένα ένα τα στικς μέσα στην κάθε θήκη με τη μους. Επαναφέρουμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά η μους. Αποσύρουμε από τη φόρμα και διατηρούμε σκεπασμένα στην κατάψυξη μέχρι την ώρα της επικάλυψης.

Για τη σάλτσα καραμέλας butterscotch

Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και λίγο νερό σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και κρυώνουμε. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τις 2 σοκολάτες, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα cheerios. Βουτάμε ένα ένα τα γλειφιτζούρια στη σοκολάτα, προσέχοντας να πιάσουμε και αρκετά δημητριακά. Στραγγίζουμε την παραπανίσια σοκολάτα και τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολλα. Δουλεύουμε γρήγορα και επαναφέρουμε στην κατάψυξη όπου και συντηρούμε μέχρι το σερβίρισμα. Πριν από το σερβίρισμα θα πρέπει να αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά, ώστε να ξεπαγώσουν.

Για το πιατο

  • 5 γλειφιτζούρια
  • 100 γρ. σάλτσα καραμέλα butterscotch

Για τη μούς σοκολάτας γάλακτος

  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ. γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 330 γρ. σοκολάτα γάλακτος valhrona jivara
  • 270 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί

Για τη σάλτσα καραμέλας butterscotch

  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. γλυκόζη
  • 45 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 τεμ. βανίλια
  • 1 γρ. αλάτι fleur de sel

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 300 γρ. σοκολάτα γάλακτος valhrona jivara
  • 70 γρ. σοκολάτα valhrona guanaja
  • 60 γρ. δημητριακά cheerios

Για τη μούς σοκολάτας γάλακτος

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα μέχρι πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεσταμένη κρέμα. Επαναφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε από ψιλή σήτα και προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει σε θερμοκρασία σώματος και αναμιγνύουμε τη σαντιγί λίγη λίγη με τη βοήθεια μιας μαρίζ. Τοποθετούμε το μίγμα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει, ώστε να σφίξει λίγο και να μπορεί να στέκεται. Τοποθετούμε σε φόρμες σιλικόνης και βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει λίγο. Αποσύρουμε και τοποθετούμε ένα ένα τα στικς μέσα στην κάθε θήκη με τη μους. Επαναφέρουμε στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά η μους. Αποσύρουμε από τη φόρμα και διατηρούμε σκεπασμένα στην κατάψυξη μέχρι την ώρα της επικάλυψης.

Για τη σάλτσα καραμέλας butterscotch

Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και λίγο νερό σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά. Επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και κρυώνουμε. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τις 2 σοκολάτες, αποσύρουμε και προσθέτουμε τα cheerios. Βουτάμε ένα ένα τα γλειφιτζούρια στη σοκολάτα, προσέχοντας να πιάσουμε και αρκετά δημητριακά. Στραγγίζουμε την παραπανίσια σοκολάτα και τοποθετούμε σε δίσκο με λαδόκολλα. Δουλεύουμε γρήγορα και επαναφέρουμε στην κατάψυξη όπου και συντηρούμε μέχρι το σερβίρισμα. Πριν από το σερβίρισμα θα πρέπει να αφήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά, ώστε να ξεπαγώσουν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner