Πανακότα βανίλιας με μαριναρισμένες φράουλες Πανακότα βανίλιας με μαριναρισμένες φράουλες

Πανακότα βανίλιας με μαριναρισμένες φράουλες

ΓΙΑ 7 ΠΑΝΑΚΟΤΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (28 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα

  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 2 στικ βανίλια φυσική

Για το γαρνίρισμα

  • 75 γρ. νερό
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • τριμμένο μπισκότο
  • * Προαιρετικά:
  • 20 γρ. σιρόπι από μπαλσάμικο ξίδι
     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. 

Μ' ένα μαχαίρι κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.

Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Κρυώνουμε την κρέμα στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. 

Τα τοποθετούμε στο ψυγείο, για να πήξει η κρέμα.  Γαρνίρουμε με τις φράουλες, το τριμμένο μπισκότο και φύλλα δυόσμου.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε και με σιρόπι ξιδιού.

Για το γαρνίρισμα

Φτιάχνουμε σιρόπι βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 

Κρυώνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τις μισές φράουλες και το ξίδι. 

Αλέθουμε, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

 

Tip:

* Δοκιμάστε να αρωματίσετε την πανακότα με μαστίχα και να τη σερβίρετε με βύσσινο γλυκό. 
 

Για την πανακότα

  • 1 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. ζελατίνη
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 2 στικ βανίλια φυσική

Για το γαρνίρισμα

  • 75 γρ. νερό
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • τριμμένο μπισκότο
  • * Προαιρετικά:
  • 20 γρ. σιρόπι από μπαλσάμικο ξίδι
     

VIDEO DIRECTIONS

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. 

Μ' ένα μαχαίρι κόβουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.

Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Κρυώνουμε την κρέμα στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. 

Τα τοποθετούμε στο ψυγείο, για να πήξει η κρέμα.  Γαρνίρουμε με τις φράουλες, το τριμμένο μπισκότο και φύλλα δυόσμου.

Προαιρετικά, γαρνίρουμε και με σιρόπι ξιδιού.

Για το γαρνίρισμα

Φτιάχνουμε σιρόπι βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 

Κρυώνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τις μισές φράουλες και το ξίδι. 

Αλέθουμε, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει.

 

Tip:

* Δοκιμάστε να αρωματίσετε την πανακότα με μαστίχα και να τη σερβίρετε με βύσσινο γλυκό. 
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER