Apple crumble με παγωτό βανίλια Apple crumble με παγωτό βανίλια

Apple crumble με παγωτό βανίλια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (41 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • καραμελωμένο μήλο
  • ζύμη crumble
  • παγωτό βανίλια

Για τη ζύμη του crumble

  • 175 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 75 γρ. παξιμάδι, τριμμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. κανέλα σκόνη
  • 2 γρ. αλάτι

Για το καραμελωμένο μήλο

  • 420 γρ. μήλα πράσινα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2,5 γρ. βανίλια φυσική
  • 1 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. νερό
  • 30 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Σπάμε τη ζύμη του crumble πάνω από το πυρίμαχο ταψάκι με το καραμελωμένο μήλο σε πολλά μικρά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η ζύμη να πάρει ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή. Σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.

Για τη ζύμη του crumble

Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ομογενοποιούμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το παξιμάδι.

Για το καραμελωμένο μήλο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μήλο μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μήλο και το βούτυρο και σοτάρουμε το φρούτο μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε το μήλο σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.

*TIP: Μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε το apple crumble με σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια ή κανέλα.

Για το πιάτο

  • καραμελωμένο μήλο
  • ζύμη crumble
  • παγωτό βανίλια

Για τη ζύμη του crumble

  • 175 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 75 γρ. παξιμάδι, τριμμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. κανέλα σκόνη
  • 2 γρ. αλάτι

Για το καραμελωμένο μήλο

  • 420 γρ. μήλα πράσινα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2,5 γρ. βανίλια φυσική
  • 1 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. νερό
  • 30 γρ. βούτυρο

Για το πιάτο

Σπάμε τη ζύμη του crumble πάνω από το πυρίμαχο ταψάκι με το καραμελωμένο μήλο σε πολλά μικρά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η ζύμη να πάρει ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή. Σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.

Για τη ζύμη του crumble

Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ομογενοποιούμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το παξιμάδι.

Για το καραμελωμένο μήλο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μήλο μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μήλο και το βούτυρο και σοτάρουμε το φρούτο μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε το μήλο σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.

*TIP: Μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε το apple crumble με σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια ή κανέλα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner