Κροκέτες σοκολάτας

Κροκέτες σοκολάτας

ΓΙΑ 12 ΤΜΧ. ΤΩΝ 30 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (24 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 145 γρ. κουβερτούρα 70%
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αυγά
  • 50 γρ. κρόκους αυγών
  • 20 γρ. ζάχαρη

Για την κρούστα και το τελείωμα του γλυκού

  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 70 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 100 γρ. κορν φλέικς, τριμμένα
  • ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και σιγά σιγά, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Δουλεύουμε συνεχώς με τη μαρίζ, μέχρι να αρχίσει η σοκολάτα να γυαλίζει. Στρώνουμε τη σοκολάτα σε ειδικές φόρμες σιλικόνης και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Για την κρούστα και το τελείωμα του γλυκού

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί με τα κορν φλέικς. Ξεφορμάρουμε τη σοκολάτα και περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα του ψωμιού, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, περνώντας τις κροκέτες από το αυγό και το μείγμα του ψωμιού. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε και τις κροκέτες το λάδι να τις καλύπτει. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε, στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Για τη γέμιση

  • 145 γρ. κουβερτούρα 70%
  • 115 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αυγά
  • 50 γρ. κρόκους αυγών
  • 20 γρ. ζάχαρη

Για την κρούστα και το τελείωμα του γλυκού

  • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 70 γρ. ψωμί του τοστ, τριμμένο
  • 100 γρ. κορν φλέικς, τριμμένα
  • ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και σιγά σιγά, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθεί εντελώς. Δουλεύουμε συνεχώς με τη μαρίζ, μέχρι να αρχίσει η σοκολάτα να γυαλίζει. Στρώνουμε τη σοκολάτα σε ειδικές φόρμες σιλικόνης και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Για την κρούστα και το τελείωμα του γλυκού

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί με τα κορν φλέικς. Ξεφορμάρουμε τη σοκολάτα και περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα, και τέλος βουτάμε στο μείγμα του ψωμιού, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, περνώντας τις κροκέτες από το αυγό και το μείγμα του ψωμιού. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε και τις κροκέτες το λάδι να τις καλύπτει. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε, στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER