Μους καφέ με λικέρ καφέ

Μους καφέ με λικέρ καφέ

ΓΙΑ 800 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (25 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους καφέ

  • 270 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 30 γρ. λικέρ καφέ
  • 30 γρ. δυνατό εσπρέσο, ζεστό
  • 200 γρ. κρόκους αυγών
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. ασπράδια αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους καφέ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με 75 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε τον κάδο πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα, να γίνει αφρώδες και να φτάσει τους 70⁰C.

Επαναφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να κρυώσει.

Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ. Ενσωματώνουμε στους κρόκους.

Στο μεταξύ, χτυπάμε σε ιταλική μαρέγκα τα ασπράδια και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε με τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τη μους καφέ

  • 270 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 30 γρ. λικέρ καφέ
  • 30 γρ. δυνατό εσπρέσο, ζεστό
  • 200 γρ. κρόκους αυγών
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. ασπράδια αυγών

Για τη μους καφέ

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με 75 γρ. ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τοποθετούμε τον κάδο πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και χτυπάμε διαρκώς μέχρι να πήξει το μείγμα, να γίνει αφρώδες και να φτάσει τους 70⁰C.

Επαναφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να κρυώσει.

Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και προσθέτουμε τον εσπρέσο και το λικέρ καφέ. Ενσωματώνουμε στους κρόκους.

Στο μεταξύ, χτυπάμε σε ιταλική μαρέγκα τα ασπράδια και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Συνεχίζουμε με τη σαντιγί και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Μοιράζουμε τη μους σε μπολ σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner