Μους βατόμουρο

Μους βατόμουρο

ΓΙΑ 750 ΓΡ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους βατόμουρο

  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 340 γρ. πουρέ βατόμουρο
  • 70 γρ. ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους βατόμουρο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον μισό πουρέ βατόμουρο, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα του βατόμουρου να κρυώσει και να φτάσει στους 25οC.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ελβετική μαρέγκα.

Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στον πουρέ βατόμουρο για να αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα.

Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ομογενοποιούμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Για τη μους βατόμουρο

  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 220 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 340 γρ. πουρέ βατόμουρο
  • 70 γρ. ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. ζάχαρη

Για τη μους βατόμουρο

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον μισό πουρέ βατόμουρο, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα του βατόμουρου να κρυώσει και να φτάσει στους 25οC.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ελβετική μαρέγκα.

Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στον πουρέ βατόμουρο για να αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα.

Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ομογενοποιούμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER