Τσιζκέικ με τραγανό μπισκότο και φράουλες

Τσιζκέικ με τραγανό μπισκότο και φράουλες

ΓΙΑ ΦΟΡΜΑ 20 ΕΚ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (37 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα τυριού

  • 5 κρόκοι αυγών 
  • 105 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 210 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 280 γρ. τυρί κρέμα
  • 10 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 300 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 15 γρ. λικέρ πορτοκάλι

Για το μπισκότο

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την κρέμα τυριού

Τοποθετούμε τους κρόκους σ' ένα μεταλλικό μπολ και χτυπάμε με σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75°C περίπου. 

Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. 

Ξεχωριστά, χτυπάμε με το σύρμα επίσης στο μίξερ το τυρί ώστε να αφρατέψει. 

Προσθέτουμε το κρύο μείγμα των κρόκων στο τυρί, μαζί με τη ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ. 

Ρίχνουμε τη γέμιση σε ποτήρια ή σε φόρμα και κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα φράουλας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το μπισκότο

Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε. Δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. 

Ρολάρουμε τη ζύμη σε ένα μπαστούνι, τυλίγουμε με σελοφάν και παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει λίγο. 

Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το σελοφάν, τρίβουμε την ποσότητα που θέλουμε στον τρίφτη και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή μεμβράνη σιλικόνης σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα τυριού

  • 5 κρόκοι αυγών 
  • 105 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 210 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 280 γρ. τυρί κρέμα
  • 10 γρ. ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 300 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 15 γρ. λικέρ πορτοκάλι

Για το μπισκότο

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σκόνη

VIDEO DIRECTIONS

Για την κρέμα τυριού

Τοποθετούμε τους κρόκους σ' ένα μεταλλικό μπολ και χτυπάμε με σύρμα πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώστε να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί στους 75°C περίπου. 

Προσθέτουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. 

Ξεχωριστά, χτυπάμε με το σύρμα επίσης στο μίξερ το τυρί ώστε να αφρατέψει. 

Προσθέτουμε το κρύο μείγμα των κρόκων στο τυρί, μαζί με τη ζάχαρη άχνη, και ανακατεύουμε. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί και ομογενοποιούμε με μια μαρίζ. 

Ρίχνουμε τη γέμιση σε ποτήρια ή σε φόρμα και κρυώνουμε στο ψυγείο.

Για τη σάλτσα φράουλας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για το μπισκότο

Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε. Δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. 

Ρολάρουμε τη ζύμη σε ένα μπαστούνι, τυλίγουμε με σελοφάν και παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει λίγο. 

Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το σελοφάν, τρίβουμε την ποσότητα που θέλουμε στον τρίφτη και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή μεμβράνη σιλικόνης σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδίσει καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER