ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Βάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε στο δόντι. Απομακρύνουμε από την εστία και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν στο υγρό τους. Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.

 

Αχλάδια ποσέ με σαφράν

Average: 5 (1 ψήφος)
ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

    • 1 κιλό νερό
    • 265 γρ. ζάχαρη
    • 600 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
    • 5 γρ. ξύλο κανέλας
    • 100 γρ. λεμόνι
    • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
    • 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες
    • 1 γρ. σαφράν

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Μανιτάρι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, σίδηρο... Διαβάστε περισσότερα
Κομμάτι που προέρχεται από το μπούτι. Μπορεί να... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης