Γιορτινή πουτίγκα σοκολάτας, με άρωμα από ρούμι Γιορτινή πουτίγκα σοκολάτας, με άρωμα από ρούμι

Γιορτινή πουτίγκα σοκολάτας, με άρωμα από ρούμι

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 18x25  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πουτίγκα

  • 350 γρ. τσουρέκι, σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 200 γρ. ρούμι μαύρο
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκή, σε σταγόνες
  • 60 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. γάλα
  • 5 γρ. βανίλια φυσική
  • 80 γρ. ζάχαρη

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

  • πουτίγκα
  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πουτίγκα

Μουλιάζουμε τις σταφίδες με το ρούμι, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε σ' ένα μπολ το τσουρέκι, τα δύο είδη σοκολάτας, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε σ' ένα πυρίμαχο σκεύος το μείγμα του τσουρεκιού.

Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μείγμα του τσουρεκιού, προσέχοντας να μείνουν κάποιες άκρες από το τσουρέκι εκτός κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, μέχρι να πήξει η κρέμα και το γλυκό να πάρει έντονο, χρυσαφένιο χρώμα.

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

Πασπαλίζουμε την πουτίγκα με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Για την πουτίγκα

  • 350 γρ. τσουρέκι, σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 200 γρ. ρούμι μαύρο
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 200 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες
  • 100 γρ. σοκολάτα λευκή, σε σταγόνες
  • 60 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 450 γρ. γάλα
  • 5 γρ. βανίλια φυσική
  • 80 γρ. ζάχαρη

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

  • πουτίγκα
  • παγωτό βανίλια
  • ζάχαρη άχνη

Για την πουτίγκα

Μουλιάζουμε τις σταφίδες με το ρούμι, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε σ' ένα μπολ το τσουρέκι, τα δύο είδη σοκολάτας, τα αμύγδαλα, το βούτυρο και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά.

Στρώνουμε σ' ένα πυρίμαχο σκεύος το μείγμα του τσουρεκιού.

Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη βανίλια και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μείγμα του τσουρεκιού, προσέχοντας να μείνουν κάποιες άκρες από το τσουρέκι εκτός κρέμας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, μέχρι να πήξει η κρέμα και το γλυκό να πάρει έντονο, χρυσαφένιο χρώμα.

Για το τελείωμα και το σερβίρισμα

Πασπαλίζουμε την πουτίγκα με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER