ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γλυκό

Μοιράζουμε το τσουρέκι και τις σταφίδες στα ραμεκίν (μπολάκια του σουφλέ). 

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το αλάτι και τα θερμαίνουμε μέχρι λίγο πριν το σημείο βρασμού.

Τοποθετούμε το μείγμα των κρόκων σε ένα μπολ και σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, του προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με το σύρμα.

Σουρώνουμε από ψιλή σήτα και μοιράζουμε την ποσότητα της κρέμας ισόποσα στα ραμεκίν.

Τοποθετούμε τα ραμεκίν σε μπεν μαρί ή σε ένα ταψί και προσθέτουμε νερό, μέχρι που η στάθμη του να φτάσει ως τη μέση των ραμεκίν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να πήξει η κρέμα, για 30 περίπου λεπτά. Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το ξύσμα της σοκολάτας.

Για το γαρνίρισμα

Γαρνίρουμε με τη σαντιγί και το ξύσμα της σοκολάτας. Σερβίρουμε!

Τσουρέκι «πουτίγκα» με σοκολάτα και σταφίδες

Average: 4.6 (26 ψήφοι)
ΓΙΑ 6 ΡΑΜΕΚΙΝ ΣΟΥΦΛΕ 10 ΕΚ.

ΥΛΙΚΑ

  • Για το γλυκό
    • 200 γρ. τσουρέκι, κομμένο σε χοντρές φέτες
    • 100 γρ. κρόκοι αυγού
    • 85 γρ. ζάχαρη
    • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 100 γρ. γάλα πλήρες
    • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
    • 50 γρ. σταφίδα μαύρη
    • αλάτι
  • Για το γαρνίρισμα
    • 50 γρ. ξύσμα κουβερτούρας
    • 200 γρ. σαντιγί

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Κομμάτι από την πανσέτα (κοιλιά) του χοιρινού,... Διαβάστε περισσότερα
Για ένα πετυχημένο ριζότο, θα πρέπει να... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης