Κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα Κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα

Κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (162 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 400 γρ. αρακάς
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. 

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγη ώρα και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και νερό. 

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει σχεδόν το κοτόπουλο, για 30 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα.

 

Για το κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι με κόκαλο
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 200 γρ. κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 300 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 400 γρ. αρακάς
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το κοτόπουλο με αρακά στην κατσαρόλα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. 

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, αντικαθιστούμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. 

Προσθέτουμε το σκόρδο και όταν μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγη ώρα και σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και νερό. 

Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε, σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει σχεδόν το κοτόπουλο, για 30 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner