Pound cake με άρωμα λεμόνι Pound cake με άρωμα λεμόνι

Pound cake με άρωμα λεμόνι

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ ΚΕΪΚ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 10Χ30ΕΚ. 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (57 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 225 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. αυγά
  • 225 γρ. αλεύρι
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα λεμονιού
  • παπαρουνόσπορος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το κέικ

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.
Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά.
Σταματάμε το μίξερ, καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το μείγμα να έχει ασπρίσει αρκετά και να έχει αρκετά αέρινη υφή.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα που ρίχνουμε στο μείγμα, προτού προσθέσουμε το επόμενο.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, σε δόσεις, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί η κάθε δόση στο μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη. Δεν παρα-χτυπάμε το μείγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια και τα ομογενοποιούμε.
Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά περίπου.
Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει στεγνό.
Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τη ζάχαρη άχνη, και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.

 

Για το κέικ

  • 225 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. αυγά
  • 225 γρ. αλεύρι
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • εκχύλισμα βανίλιας

Για το γλάσο

  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. χυμός λεμονιού
  • ξύσμα λεμονιού
  • παπαρουνόσπορος

VIDEO DIRECTIONS

Για το κέικ

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.
Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο 1-2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά.
Σταματάμε το μίξερ, καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι το μείγμα να έχει ασπρίσει αρκετά και να έχει αρκετά αέρινη υφή.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα που ρίχνουμε στο μείγμα, προτού προσθέσουμε το επόμενο.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, σε δόσεις, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί η κάθε δόση στο μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη. Δεν παρα-χτυπάμε το μείγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα και τη βανίλια και τα ομογενοποιούμε.
Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά περίπου.
Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει στεγνό.
Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για το γλάσο

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τη ζάχαρη άχνη, και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη σε δόσεις και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner