Σοτάρισμα: Είναι πράγματι ανθυγιεινός τρόπος μαγειρέματος;

Σοτάρισμα: Είναι πράγματι ανθυγιεινός τρόπος μαγειρέματος;

Το σοτάρισμα είναι το μαγείρεμα ενός τροφίμου σε υψηλή θερμοκρασία, κυρίως σε τηγάνι, με τη χρήση μικρής ποσότητας λίπους (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο κ. λπ).

Είναι μια από τις πολύ βασικές τεχνικές μαγειρέματος που, αν εκτελεστεί σωστά, είναι εύκολη, γρήγορη, υγιεινή και, το σημαντικότερο ίσως, αποδίδει ιδιαίτερα γευστικά αποτελέσματα.

Το σοτάρισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποκλειστικός τρόπος ψησίματος ενός τροφίμου (π.χ. στήθος κοτόπουλο σοτέ), αλλά και ως προπαρασκευαστικό στάδιο για μια άλλη τεχνική (π.χ. σοτάρουμε το χοιρινό ρολό για ψητό στον φούρνο ή το μοσχάρι για κοκκινιστό).

Εντέλει, δεν χρειάζεται να αποφεύγουμε την χρήση του σοταρίσματος φοβούμενοι ότι αποτελεί μια ανθυγιεινή τεχνική αλλά αντιθέτως να το προτιμάμε, προσέχοντας πάντα να το εκτελούμε και σωστά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner