Μπεσαμέλ: Ποια είναι τα συστατικά της;

Μπεσαμέλ: Ποια είναι τα συστατικά της;

Η μπεσαμέλ που γνωρίζουμε όλοι μας παρασκευάζεται από γάλα, αλεύρι και βούτυρο, Συνταγή που αποτελεί την απλούστερη και πιο συνηθισμένη εκδοχή της σάλτσας στις μέρες μας.

Κάποιες πιο κλασικές συνταγές προτείνουν κρεμμύδι που σοτάρεται με το βούτυρο είτε προστίθεται σε μεγάλα κομμάτια με καρφωμένα πάνω τους 2-3 γαρίφαλα. Φύλλα δάφνης και μοσχοκάρυδο μπορούν να συμπληρώσουν την εικόνα.

Ακόμη πιο παλιές συνταγές συνιστούν ως συστατικά μπεσαμέλ κρεμμύδι, καρότο και σέλερι για αρωματικά λαχανικά, καθώς και κομμάτια κρέατος φρέσκου ή και παστού-καπνιστού για γεύση.

Η απλή εκδοχή που συναντούμε στις ημέρες μας για τη σάλτσα είναι σίγουρα και η πιο κατάλληλη για τις σημερινές εφαρμογές. Παρ' όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε πως μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε ένα γκρατέν λαχανικών, για παράδειγμα, το ελαφρύ άρωμα του καπνιστού μπορεί να αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Μπορούμε επίσης να εμπλουτίσουμε τη γεύση μπεσαμέλ προσθέτοντας διάφορα τυριά στο τέλος του μαγειρέματος, όπως παρμεζάνα, γραβιέρα, τσένταρ, φέτα κ.λπ.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner