ΜΠΕΪΚΙΝ ΣΟΔΑ (baking soda)

ΜΠΕΪΚΙΝ ΣΟΔΑ (baking soda)

Λευκή κρυσταλλική και άοσμη με ελαφρώς αλκαλική γεύση. Χρησιμοποιείται αντί της μαγιάς, προστιθέμενη σε ζύμες αντιδρά με τα υπόλοιπα συστατικά του τροφίμου και παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Για αυτόν τον λόγο και χρησιμοποιείται ως διογκωτικός παράγοντας. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα της διόγκωσης απαραίτητοι είναι και η ύπαρξη οξέων, για παράδειγμα γιαούρτι, χυμό λεμονιού, ξύδι κ.α. Επίσης χρησιμοποιείται και για την παρασκευή αεριούχων ποτών.

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER