ΠΕΠΟΝΙ

Φρούτο με καταγωγή από τα βάθη της Ασίας. Πλούσιο σε βιταμίνες C, A και Β6, σε κάλιο, θυαμίνη, νιασίνη και νερό.

Υπάρχουν πάνω από 120 ποικιλίες. Οι 2 κύριες κατηγορίες είναι το μόσχοσμο ή δικτυωτό πεπόνι και το χειμωνιάτικο πεπόνι. Σερβίρεται παγωμένο σαν επιτραπέζιο φρούτο, σε φρουτοσαλάτες, σαν ορεκτικό με προσούτο και σε άλλες παρασκευές στη ζαχαροπλαστική.

Ολόκληρο, μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 5 ημέρες. Όταν το τεμαχίσετε, τυλίξτε το με μεμβράνη για να μη χάσει την υγρασία του και διατηρήστε το μέχρι 3 ημέρες στο ψυγείο. 

ΕΠΟΧΗ

ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • Χειμώνας
  • Άνοιξη
  • Καλοκαίρι
  • Φθινόπωρο
Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη φιλοσοφία του βραβευμένου εστιατορίου "Ψωμί & Αλάτι", στο οποίο είναι σεφ και συνιδιοκτήτης. 
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης