ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ (cranberry)

Φρούτο με σφαιρικό μικρό καρπό, με έντονο κόκκινο χρώμα και ελαφρώς ξινή γεύση.

Tα κράνμπερι, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, διαθέτουν αντικαρκινική δράση.

Στη βόρεια Ευρώπη, οι καρποί αυτοί χρησιμοποιούνται πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Φτιάχνονται μαρμελάδες, κέικ, πουτίγκες, γλυκό κουταλιού, σάλτσες, κοκτέιλ κ.ά.

Επειδή η φλούδα τους είναι σκληρή, είναι κατάλληλα για κατάψυξη.

Διατηρούνται μέχρι και 4 εβδομάδες στο ψυγείο.

ΕΠΟΧΗ

ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • Χειμώνας
  • Άνοιξη
  • Καλοκαίρι
  • Φθινόπωρο

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη φιλοσοφία του βραβευμένου εστιατορίου "Ψωμί & Αλάτι", στο οποίο είναι σεφ και συνιδιοκτήτης. 
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης