ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ (cranberry)

Φρούτο με σφαιρικό μικρό καρπό, με έντονο κόκκινο χρώμα και ελαφρώς ξινή γεύση.

Tα κράνμπερι, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, διαθέτουν αντικαρκινική δράση.

Στη βόρεια Ευρώπη, οι καρποί αυτοί χρησιμοποιούνται πολύ στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Φτιάχνονται μαρμελάδες, κέικ, πουτίγκες, γλυκό κουταλιού, σάλτσες, κοκτέιλ κ.ά.

Επειδή η φλούδα τους είναι σκληρή, είναι κατάλληλα για κατάψυξη.

Διατηρούνται μέχρι και 4 εβδομάδες στο ψυγείο.

ΕΠΟΧΗ

ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • Χειμώνας
  • Άνοιξη
  • Καλοκαίρι
  • Φθινόπωρο

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό.
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης