ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ

Μακρόστενος ή σφαιρικός καρπός φιστικιού του αειθαλούς δέντρου. Η ευγενέστερη από τις ποικιλίες φιστικόδεντρων στον κόσμο, με χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα στην ψίχα, η οποία είναι γευστική και τραγανή. Τα φιστίκια Αιγίνης τρώγονται καβουρδισμένα με αλάτι. Χρησιμοποιούνται στη μεσογειακή και ασιατική κουζίνα, για την παρασκευή διαφόρων γλυκισμάτων και παγωτών. Στη μαγειρική, χρησιμοποιούνται σε γεμίσεις και πατέ. Η ωρίμανση των φιστικιών γίνεται από τέλη Αυγούστου μέχρι τον Σεπτέμβριο. Είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, μαγνήσιο και κάλιο και η περιεκτικότητά τους σε ακόρεστα λιπαρά είναι σε ποσοστό 83%. Στην Αίγινα παράγονται από τις καλύτερες ποικιλίες αυτού του φιστικιού.

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER