Πώς να ψήσουμε στη σχάρα – Η σχάρα ως ένας βασικός τρόπος ψησίματος

Πώς να ψήσουμε στη σχάρα – Η σχάρα ως ένας βασικός τρόπος ψησίματος

Το ψήσιμο στη σχάρα, ως ξηρός τρόπος μαγειρέματος, έχει μόνο δύο βασικούς περιορισμούς.

Ο πρώτος (που ισχύει κυρίως για τα κρεατικά) είναι ότι το τρόφιμο πρέπει να είναι τρυφερό από τη φύση του.

Ο δεύτερος αφορά στο μέγεθος του τροφίμου που πρέπει να είναι σχετικά μικρό, ώστε να μπορεί να μαγειρευτεί σε ένα λογικό χρονικό διάστημα.


Τρόφιμα κατάλληλα για ψήσιμο στη σχάρα:

• Μικρά και τρυφερά κομμάτια κρέατος, όπως μπριζόλες, σουβλάκια, φιλέτα, μπιφτέκια κ.λπ.

• Ψάρια, φιλέτα ή ολόκληρα

• Θαλασσινά

• Λαχανικά και φρούτα

 

Δείτε τα βήματα της διαδικασίας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών. 

  1. Καθαρίζουμε τη σχάρα με βούρτσα και λαδωμένο πανί.

    step
  2. Αλατίζουμε το τρόφιμο.

    step
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς το τρόφιμο εξωτερικά.

    step
  4. Τοποθετούμε το τρόφιμο στη σχάρα για να ψηθεί, μέχρι να αποκτήσει τις χαρακτηριστικές γραμμές απ' αυτήν.

    step
  5. Αν θέλουμε, περιστρέφουμε προσεκτικά το τρόφιμο πάνω στη σχάρα κατά 45 μοίρες ώστε να δημιουργήσουμε το χαρακτηριστικό καρό σχέδιο ψησίματος.

    step
  6. Γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για όσο χρειαστεί.

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner