Πώς να φτιάξουμε αυγολέμονο που δεν κόβει

Πώς να φτιάξουμε αυγολέμονο που δεν κόβει

Αν και η βασική διαδικασία για το αυγολέμονο είναι σχετικά απλή, η εμπειρία μού έχει δείξει ότι παιδεύει αρκετούς.

Οι παρακάτω οδηγίες προσφέρουν εγγυημένα αποτελέσματα. Η μέθοδος δεν χρησιμοποιεί καθόλου άμυλο ως πηκτικό, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα μια σάλτσα καλύτερης ποιότητας. Θα χρειαστείτε όμως περισσότερους κρόκους για να πετύχετε το σωστό πήξιμο του ζωμού.

Δείτε τα βήματα της διαδικασίας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.

  1. Αλατίζουμε τον ζεστό ζωμό του φαγητού που έχουμε φτιάξει.

    step
  2. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού σύμφωνα με το γούστο μας.

    step
  3. Χτυπάμε καλά τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ.

    step
  4. Με αργή και σταθερή ροή, και ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα, ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό του φαγητού μέσα στους κρόκους.

    Έτσι αυξάνουμε σταδιακά τη θερμοκρασία στους κρόκους, χωρίς να τους μαγειρέψουμε.

    Θα πρέπει να προσθέσουμε αρκετό ζωμό, ώστε το μείγμα να είναι τελικά τόσο ζεστό όσο και ο ζωμός του φαγητού.

    step
  5. Επαναφέρουμε τον ζωμό με τους κρόκους στην κατσαρόλα με τον υπόλοιπο ζωμό του φαγητού και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς.

    step
  6. Καλό είναι να σουρώσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή υφή.

    Αν το φαγητό δεν είναι σούπα και περιέχει και κομμάτια κρέας για παράδειγμα, είναι καλύτερο να σουρώσουμε πρώτα τον ζωμό, μετά να κάνουμε το αυγολέμονο και να πήξουμε τον ζωμό σε δεύτερη κατσαρόλα και στο τέλος να τον ενώσουμε με το κρέας.

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner