Πώς να βράσουμε το αυγό

Πώς να βράσουμε το αυγό

Και το βράσιμο αυγού έχει τον τρόπο του, αν θέλουμε να το κάνουμε σωστά.

Πρέπει να ξέρουμε ότι ένα κακοβρασμένο αβγό εμφανίζει άσχημο πράσινο-γκρι χρώμα γύρω από τον κρόκο του.

Μπορούμε να αποφύγουμε εύκολα κάτι τέτοιο, φτάνει να ακολουθήσουμε κάποιες πολύ βασικές οδηγίες.

Δείτε ποιες είναι αυτές, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.

 

 

  1. Τοποθετούμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα.

    Τη γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν.

    Αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό.

    step
  2. Βράζουμε για ένα λεπτό και απομακρύνουμε από τη φωτιά.

    step
  3. Εάν θέλουμε μελάτο αυγό, το αφήνουμε μέσα στο νερό για ακόμα 3 λεπτά.

    Για σφιχτό αυγό – αλλά ζουμερό – το αφήνουμε 5 λεπτά.

     

    Εάν βράσετε αυγά και δεν τα καταναλώσετε αμέσως, τα κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό. Έτσι, δεν θα παραμαγειρευτεί ο κρόκος.

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner