Πώς πλένουμε τα σαλατικά

Πώς πλένουμε τα σαλατικά

 

Ακολουθήστε τη σειρά των φωτογραφιών και δείτε τα βασικά βήματα για το πως μπορούμε να προετοιμάσουμε σωστά τα λαχανικά μας και να παραμείνουν φρέσκα στη σαλάτα μας.

 

  1. Καθαρισμός και κόψιμο: Απομακρύνουμε τα εξωτερικά φύλλα καθώς και τα μαυρισμένα ή ταλαιπωρημένα.

    Κόβουμε τα σαλατικά –κατά προτίμηση με τα χέρια– σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους.

    step
  2. Πλύσιμο: Πλένουμε τα σαλατικά σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία τουλάχιστον 3 φορές συνολικά.

    step
  3. Στέγνωμα: Ο ευκολότερος τρόπος να στεγνώσουμε τα σαλατικά μας είναι να τα αφήσουμε να στραγγίξουν καλά σε ένα σουρωτήρι.

    Η διαδικασία αυτή βέβαια παίρνει χρόνο, τον οποίο θα πρέπει να έχουμε υπολογίσει στον προγραμματισμό μας για την ετοιμασία του πιάτου.

    Στο εμπόριο και στα καταστήματα ειδών κουζίνας θα βρείτε διάφορα εργαλεία για το στέγνωμα της σαλάτας.

    step
  4. Από τα διάφορα εργαλεία, προτιμότερος είναι ο φυγοκεντριστής. Πρόκειται για ένα καλαθάκι που περιστρέφεται και απομακρύνει το νερό από τα σαλατικά.

    Το στάδιο αυτό του στεγνώματος, είναι πολύ σημαντικό για δύο λόγους:

    Ο πρώτος είναι ότι αυξάνει τη διάρκεια ζωής των σαλατικών και ο δεύτερος πως διευκολύνει το σωστό μαρινάρισμα της σαλάτας με τη βινεγκρέτ.

    step
  5. Διατήρηση μέχρι τη χρήση: Σκεπάζουμε με ένα νωπό πανί ή χαρτί κουζίνας. Η διάρκεια ζωής των λαχανικών είναι το πολύ 2 ημέρες.

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner