Πώς να παρασκευάσουμε πουρέ από λαχανικά

Πώς να παρασκευάσουμε πουρέ από λαχανικά

 

Δείτε τα βασικά βήματα για την παρασκευή ενός πουρέ λαχανικών, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.

 

  1. Μαγειρεύουμε το λαχανικό μέχρι να μαλακώσει.

    Για το μαγείρεμα των λαχανικών υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι:

    Μαγείρεμα στον φούρνο: Θα επιλέξουμε το μαγείρεμα στον φούρνο για κάποιο λαχανικό όπως η γλυκοπατάτα για παράδειγμα, που έχει αρκετή υγρασία και δεν επιθυμούμε να απορροφήσει περισσότερη.

    Βράσιμο σε νερό: Το βράσιμο σε νερό αποτελεί τον τυφλοσούρτη που λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι πάντα και ο ιδανικός τρόπος για το μαγείρεμα κάθε λαχανικού. Συνιστάται λοιπόν κυρίως για πράσινα λαχανικά, όπως για παράδειγμα ο αρακάς ή το μπρόκολο , που είναι ευαίσθητα στο να χάνουν το χρώμα τους.

    Βράσιμο στο υγρό που θα χρησιμοποιήσουμε για το αραίωμα : Είναι ο κατάλληλος τρόπος όταν πρόκειται για λαχανικά που δεν χάνουν το χρώμα τους, όπως το κουνουπίδι και η σελινόριζα. Αυτό το βράσιμο στο υγρό που θα χρησιμοποιηθεί για το αραίωμα (όπως το γάλα ή η κρέμα γάλακτος) θα ενισχύσει τη γεύση αλλά και την υφή του πουρέ.

    step
  2. Όπως είναι ζεστό το βρασμένο λαχανικό, το αλέθουμε καλά στο μπλέντερ.

    step
  3. Προσθέτουμε κάποιο υγρό, όπως γάλα ή νερό, κάποια λιπαρή ουσία, όπως βούτυρο ή ελαιόλαδο, και καρυκεύουμε.

    step
  4. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα.

    Ο πουρές μας είναι έτοιμος.

    Από κει και πέρα, η φύση και η ιδιαιτερότητα του κάθε λαχανικού αλλά και το προσωπικό μας γούστο μάς καθοδηγούν στην εξειδίκευση του τρόπου παρασκευής. Για παράδειγμα η γλυκοπατάτα, με την υγρασία που έχει, δεν χρειάζεται την προσθήκη υγρού. Αν πάλι θέλουμε να επιτύχουμε πιο αραιή σύσταση, μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο υγρό.

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner