Πώς γίνεται ένα αυγό ποσέ

Πώς γίνεται ένα αυγό ποσέ

Τα αυγά ποσέ μαγειρεύονται σε ζεστό νερό χωρίς το τσόφλι.

 

Δείτε τα βήματα της διαδικασίας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό και ξίδι.

    step
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, αφού το νερό έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού, σπάμε το αυγό, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ρίχνουμε προσεκτικά από το μπολ στην κατσαρόλα.

    step
  3. Διατηρούμε σταθερά τη θερμοκρασία του νερού κάτω από το σημείο βρασμού και αφήνουμε το αυγό να μαγειρευτεί μέχρι τον βαθμό που μας αρέσει.

    step
  4. Αν δεν μπορείτε να κρίνετε εύκολα τον βαθμό ψησίματος του αυγού, απλά δοκιμάστε να τρυπήσετε ένα αυγό για να δείτε αν είναι όπως το θέλετε.

    step
  5. Αφαιρούμε το αυγό με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

    Αν δεν θέλουμε να το καταναλώσουμε άμεσα, μπορούμε να το κρυώσουμε σε νερό με πάγο, να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και να το ξαναζεστάνουμε σε ζεστό νερό.

    step

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner